kurdland
كئ وه كوومن ساردوگه رمي روژگاري چيشتوه -گاله ده شتي گه رمه سيروگاله كويستاني گه دم ----هيمن---- دلم ته نگه وچه ووم تاره ورئ م دوور-وه كووس كه فتي ووه چارناچار-تونيش ئووشي،نيه ده ردت له گيانم-شه راوو ئه رنه مه ن ساقي خه رگ بار --په رته و

 
 

هنگامی که سنیور مارسلینور دوسوتواولا در املاک خود در ناحیه ٔ آلتامیرا در شمال اسپانیا گردش می کرد غاری را در آن جا مشاهده کرد. از هزاران سال پیش سنگهایی افتاده و در غار را بسته و رسوبات غاری درز آنها را محکم کرده و گویی بدر آن مهر زده بود. در نتیجه ٔ دینامیتهایی که برای خراب کردن ساختمانی در آن نواحی بکار بردند ناگهان سنگهای دهانه پس رفت و غار نمایان گردید. سه سال بعد هنگامی که سوتواولا برای تماشا به درون غار رفت نظرش متوجه علامات عجیبی شد که بر دیوارهای غار نقش شده بود، یکروز دختر کوچک این سنیور نیز همراه او به غار رفت و چون مانند پدرش ناچار نبود سرش را خم کند تا به سقف غار نخورد، چشمانش را متوجه سقف ساخت و در آن جا نقش یک گاو وحشی نظرش را جلب کرد و چون دقت کرد دید بسیار خوب رسم و رنگ آمیزی شده است . پس از آن سقف دیوارهای غاررا مورد دقت قرار دادند و نقاشیهای فراوان دیگر در آن یافتند. در سال 1880 م . سوتواولا گزارشی از مشاهدات خود را انتشار داد و باستان شناسان گزارش او را با شکی که از مختصات ایشان است استقبال کردند؛ یکی از دانشمندان قدم رنجه فرموده از غار دیدن کرد و نتیجه این شد که گفتند این نقوش تقلبی است و این نظر مدت سی سال به همین حال باقی بود. پس از آن تصاویر دیگری درغارهای دیگر کشف شد که در نتیجه ٔ مجاور بودن با افزارهای خارایی غیر صیقلی و استخوان و عاج صیقلی شده همه پذیرفتند که مربوط به دوره های ماقبل تاریخ است و در این موقع بود که دریافتند نظر سوتواولا درست بوده است ، ولی در این هنگام دیگر آن شخص زنده نبود. آنگاه زمین شناسان به آلتامیرا آمدند و به اجماع اظهار عقیده کردند که رسوباتی که بر روی بعضی از نقشهاست مربوط به عهد حجر قدیم می باشد. آنچه امروز مورد قبول است آن است که نقاشیهای آلتامیرا و قسمت اعظم آثار هنری که از دوران ماقبل تاریخ برجای مانده مربوط به دوره ٔ ماگدالنی است یعنی در حدود 16000 سال قبل از میلاد تاریخ آن است . همین طرز نقاشیهایی که از حیث تاریخ جدیدتر است در غارهای متعددی در فرانسه اکتشاف شده و همه ٔ آنها بازمانده ٔ عصر حجر قدیم است .

پلان غار آلتامیرا واقع در اسپانیا

نمونه ای از نقاشی های غار آلتامیرا


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 7 خرداد 1391برچسب:"غاركرفتو,غارهاي سولاكان,زيستگاه عبدالرزاق سولاكان", :: 4:55 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

غار کـرفـتـو یکـی از آثـار معـماری صخـره ای مـربـوط به قـرن سـوم مـیـلادی در اسـتان کـردسـتان مـی باشـد که در 72 کـیـلـومـتـری جـنـوب شـرقـی شـهـرسـتان سـقـز و تـقـریـبا با هـمـیـن فاصـله با دیـوانـدره قـرار گـرفـتـه است نـزدیک تـریـن روسـتا در شـمال غـربـی غار به فاصـله 3 کـیـلـومـتـری به نـام مـیـرسـیـد یا مـیـرسـعـیـد است ، اصـلـی تـریـن راه دسـتـرسـی به آن از طـریـق جاده تکاب است عـبـور از یک بخـش به نام گـورباباعـلـی و سـپـس



چهره این زن ایرانی که 5 هزار سال پیش در شهر سوخته زندگی می کرده و صاحب قدیمی ترین چشم مصنوعی جهان است، در موزه ملی هنر شرقی در رم با حضور حمید بقایی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشورمان و سید محمد علی حسینی، سفیر ایران در ایتالیا، به نمایش درآمد.

محققان ایرانی و ایتالیایی، چهره اسکلت کشف شده متعلق به یک زن را که در شهر باستانی سوخته در استان سیستان و بلوچستان ایران کشف شد، بازسازی کردند.به گزارش واحد مرکزی خبر از رم، چهره این زن ایرانی که 5 هزار سال پیش در شهر سوخته زندگی می کرده و صاحب قدیمی ترین چشم مصنوعی جهان است، در موزه ملی هنر شرقی در رم با حضور حمید بقایی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشورمان و سید محمد علی حسینی، سفیر ایران در ایتالیا، به نمایش درآمد.بقایی دراین باره به خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: این یکی از بزرگترین دستاوردهای علمی است که نشان می دهد ایرانیان در 5 هزار سال پیش، از تکنیک های مختلف پزشکی استفاده می کرده اند، منجمله ساخت یک چشم مصنوعی برای یک زن 30 ساله ایرانی که برای تزئین آن از مفتول های طلا به قطر نصف موی سر انسان به جای مویرگ ها استفاده شده است.پروفسور لورنزوکوستانتینی، رییس آزمایشگاه بیو باستان شناسی موزه ملی هنر شرقی رم ومجری این طرح نیز با بیان اینکه بازسازی چهره صاحب قدیمی ترین چشم مصنوعی جهان با استفاده ازجدیدترین علوم جنایی و پردازش های رایانه ای تحقق یافته، گفت : بازسازی چهره این زن ایرانی که اسکلت وی در کاوشهای باستان شناسی شهر سوخته کشف شده، حاصل کار مشترک محققان ایرانی و ایتالیایی است و بدون همکاری کارشناسان ایرانی تحقق این طرح امکان پذیر نبود.کوستانتینی گفت: دکتر سید منصور سجادی سرپرست هیات باستانشناسی شهر سوخته ومرکز فوق تخصصی چشم پزشکی نور در ایران سهم بسزایی را در تحقق این طرح بر عهده دارند.


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 7 خرداد 1391برچسب:"بازسازي چهره زن5هزارساله ايراني,نيان آنلاين,سولاكان", :: 4:55 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

بەبەشداریی هەزاران كەس 7مین ڤێستیڤاڵی

ئێلبەگی جاف لە قەرەداخ دەستی پێ كرد


بەڕێوەبەڕی كاتی سەنتەری ئێلبەگی جاف راى گەیاند، ئەمڕۆ هەینی بەبەشداریی مێوانان و هۆزەكانى ناوەوە و دەرەوەى هەرێم لە ناوچەى قەرەداخ 7مین ڤێستیڤاڵی ئێڵبەگی جاف دەستی پێ كرد.

festivali folklori kalapurحامیدی حاجى غالی بەئاژانسی كوردستان بۆ دەنگوباس (ئاكانیوز)ى راگەیاند، بەیانى ئەمڕۆ لە گوندەكانى باخان و قارەمانى سەر بەشارۆكەى قەرەداخ /40 كم باشووری سلێمانى/ بەبەشداریی میوانان لە هەموو تیرە و هۆزەكان و سەنتەرە رۆشنبیرییەكانى هەرێمی كوردستان لە زاخۆوە تا خانەقین لە گوندەكانى "باخان، قارەمان" 7مین ڤێستیڤاڵی ئێلبەگی جاف دەستی پێ كرد.

پەیامنێری (ئاكانیوز) لە شوێنی ڤێستیڤاڵەكە گوتى، هەر تیرەیەك رەشماڵێكی هەڵداوە كە نێزیكەى 40 رەشماڵ دەبن و شتە كولتوورییەكانی تێدا پێشان دەدەن، هەروەها بەگوتنى هۆرە /جۆرێكە لە گۆرانى گوتنى تایبەت بەناوچەى جافایەتی/ و گۆرانیى فۆلكلۆریى كوردى و لەبەركردنى جلی كوردى و نمایشكردنى ئەسپ سوارى ڤێستیڤاڵەكە بۆ ماوەى 1 رۆژى درێژەى دەبێ.

سەنتەرى ئێلبەگی جاف لە ساڵی 2002 دامەزراوە و حاكم رزگار محەمەدئەمین یەكەم بەڕێوەبەرى ئەو سەنتەرە بووە، بەڵام دوای ئەوەى لە هەڵبژاردنەكانى پەرلەمانى كوردستان بو بەپەربەمانتار دەستی لە پۆستەكەى هەڵگرت.


لە ئیدریس ئەبوبەكرەوە، ن: محەمەد عەبدوڕەحمان - ئاکا نیوز

ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 15 فروردين 1391برچسب:"فستيوال قه ره داخ,نيان رضارشيد" , :: 3:0 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

درباره وبلاگ
كورده ئه م سه رمه سه ريكه پرله سه وداي نيشتمان- چاوه كانم بؤكزي كوردانه ئه شكي ديته خوار
موضوعات
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان تحليل مسايل روز و آدرس nian.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 5
بازدید هفته : 16
بازدید ماه : 1717
بازدید کل : 101256
تعداد مطالب : 621
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 2